STAP-Budget

Tegemoetkoming voor opleiding voor werknemers

€1.000 subsidie voor training, cursus en opleidingen via de subsidieregeling STAP-budget

De STAP-subsidie is een nieuwe subsidie voor het stimuleren van werknemers, zodat zij duurzaam inzetbaar worden en kunnen blijven. De subsidie is speciaal bedoeld voor het verbeteren van de werkgelegenheid voor werkenden als werkzoekenden, zoals; wat doe ik nu in mijn baan en wil ik daar beter in worden, of wat wil ik als toekomstige baan en wat heb ik daarvoor nodig. Om deze vraagstukken te stimuleren zullen de opleidingskosten tot 100% vergoedt worden voor geregistreerde opleidingen met een max van €1.000,- per persoon per jaar zijn. Men is vrij om zelf een opleiding en training te kiezen.


Een STAP-aanmelding moet voldoen aan:

  • De opleiding dient minimaal vier weken na de aanvraag te starten, en binnen drie maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak. Er kan niet met terugwerkende kracht aangevraagd worden.

  • De opleiding, training of cursus moet geregistreerd zijn bij een stap scholingsregister.

  • Het feit dat in hetzelfde kalenderjaar nog geen STAP-subsidie ontvangen is en er nog budget beschikbaar is.

  • Tussen de 18 en 30 jaar kan men aanvragen als men een private opleiding volgt. Er mag niet gedubbeld worden met bijvoorbeeld studiefinanciering.

  • Tussen de 30 jaar en AOW-gerechtigde leeftijd is het mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor een opleiding van een door het ministerie van OCW erkende opleider.

Belangrijk

Er wordt gewerkt met verschillende aanvraagtijdvakken. Per aanvraagtijdvak is evenredig budget beschikbaar. Mocht het zo zijn dat het budget van een aanvraagtijdvak op is, dan kan er bij een volgende aanvraagtijdvak opnieuw indienen.

Meer weten over subsidies op het gebied van STAP-Budget?

We helpen je graag!
Mail Marloes
Marloes Pennings
Expert STAP-Budget
Bel: Consultant / financieel manager